Reageer op: Bottenbouillon

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bottenbouillon Reageer op: Bottenbouillon

#133681

Jet77
Bijdrager

Nadat ik net kefir heb gehaald reageer ik weer even op je bericht.

Mijn pan van 9 liter is dus veel te groot voor mij alleen (wat moet ik met al die bouillon) dus ik ga een kleinere kopen. Maar nu heb ik een vraag. Mijn kleinste soeppan heeft in het deksel een klein gaatje. Maakt dat uit, ik bedoel gaan er dan stoffen verloren tijdens het trekken vd bouillon? Kun je misschien beter een emaille pan (bv Handy) kopen (die heeft geen gaatje in het deksel)?

Jhanne hoelang laat jij de bouillon in totaal trekken en op hoeveel graden? Ik lees op websites dat runderbouillon echt minimaal 24 uur moet trekken. Terwijl op voedingisgezondheid.nl staat dat het zo’n 11 uur moet trekken.. ik wil zeg maar niet dat het de volgende keer weer misgaat 😉
Ikzelf laat het trekken op 80 graden.