Reageer op: Bottenbouillon

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bottenbouillon Reageer op: Bottenbouillon

#133646

Jhanne
Bijdrager

hmm…

gisteren voor het eerst bottenbouillon gemaakt, weinig botten in verhouding tot het water, dat bewust gedaan, langzaam opbouwen. het smaakte eh..niet lekker, maar de bouillon van lamsschenkels die ik eerst maakte vond ik ook niet lekker. Maar het voelt wel heel vettig en dik in de mond. Het merg overigens vond ik zo lekker dat het niet in de bouillon terecht is gekomen 🙂

van al mijn bouillon-probeersels drink ik per dag ongeveer een liter denk ik, zowel als bouillon in een beker als in de vorm van dikke gepureerde groentesoepen

wat ik me afvraag, wanneer je de bouillon per ongeluk toch laat koken ( echt bobbelen bedoel ik) gaat de gelatine dan stuk zodat het niet meer wil geleren?
en als dat zo is, wat doet die stukgekookte gelatine dan nog in je lichaam, heb je daarmee een deel van de kwaliteit van de bouillon de nek omgedraaid? of niet?)