Reageer op: Bottenbouillon

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bottenbouillon Reageer op: Bottenbouillon

#133629

Jet77
Bijdrager

@ad zodra ik er vet bij gooi lukt het wel met de eiwitten.

Maar ik heb een andere vraag. Ik heb de bouillon gemaakt in een pan van 9 liter (achteraf veel te veel!). Botten er in, water erbij. Waarschijnlijk wel iets te weinig botten en teveel water.
Nadat ik het zo’n 18 uur heb laten trekken heb ik het gezeefd en in potten in de koelkast gezet. De volgende dag zit er wel een vetlaagje op maar de substantie onder het vet is helemaal niet gaan geleren. Geen dikke gel dus. Het is gewoon hartstikke vloeibaar. Wel vettig, als ik het eet is het net of ik jus aan het eten ben zo smaakt het ook. Dit is niet helemaal goed volgens mij. 🙁

Nu heb ik wel op de pagina gekeken ‘why your stock won’t gel’, maar iemand zei mij dat het pas gaat gelleren als ik er een FOND van maak. Dus dan had ik het in moeten koken. Dat is weer nieuw voor mij. Klopt dit?

Volgens mij kan ik wat ik nu heb net zo goed wegdoen. 🙁

[URL=http://www.imagedump.nl/][img]http://www.imagedump.nl/[/img][/URL]