Reageer op: Heksje stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Heksje stelt zich voor Reageer op: Heksje stelt zich voor

#133491

Vivianne
Bijdrager

Nu heb ik alleen maar taai vlees wat niet weg te kauwen is,…

Zoals Paradogma al aangeeft is de temperatuur in de pan bij een slowcooker lager in vergelijking met een traditionele stoofpan. Door de structuur van het vlees heeft het vlees dus een veel langere tijd nodig om te garen.

Volgende link helpt je verder op weg op dit vlak :
http://tjee-s-recepten.clubs.nl/nieuws/detail/1770769_stoofrecepten-omzetten-voor-de-slowcooker

Meer uitleg over de temperatuurstelling van de slowcooker valt terug te vinden op volgende link :
http://rubriek.nl/koken/slowcooker.php

In het geval je het sneller wenst, heb je de volgende alternatieven :
1. traditionele RVS pan van b.v. De Meyere met dikke bodem – zelf heb ik er uit de
Mistral serie die een zeer geleidende bodem heeft – dan is het vlees inderdaad
binnen een tijdsbestek van 3 tot 4 uur gaar – zonder de wijn of azijn trouwens
http://www.bestekenpannen.nl/catalog/pannen-200/pannensets-204/demeyere-253/
2. gietijzeren pannen waarbij het vocht behouden blijft en het vlees lekker mals
wordt – hierbij kan je denken aan een cocotte van b.v. Staub
http://www.staub.fr/nl/gietijzeren-producten-categorie/items/cocottes–392.html