Reageer op: Cortisol-uitslag

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Cortisol-uitslag Reageer op: Cortisol-uitslag

#133311

Jhanne
Bijdrager

@ liever gezond,
dank voor je reactie, boek zal ik lezen, zelf was ik nogal overtuigd dat daar een probleem ligt waar ik op ondersteuning bij nodig heb. De website van dr Rind gaf voor mij de doorslag. En met die ontdekking was ik nogal blij.
Dat ik hiervan dan weer aangeslagen ben toont wel weer aan hoe weinig ik kan hebben.

Ik heb een fijne huisarts, ik heb hem graag mee op mijn pad naar gezondheid.

maar vooral begrijp ik het niet, ik had verwacht dat het laag zou zijn, en dit zit tegen de bovengrens. Dat kan liggen aan dat ik het niet begrijp en eerst dat boek moet lezen. Maar het laat me twijfelen.

Wat ik begrepen heb van bijnieruitputting is dat het lichaam onvoldoende in staat is om genoeg cortisol aan te maken. Dan is een hoge bloedwaarde niet echt passend bij het plaatje. En dat is wat me dan laat twijfelen. Dus meer info zoeken, dat boek lezen en dan verder zien.

hoi Jhanne, in het boek van James Wilson getiteld Bijnieruitputting staat hoe je die uitslag kan interpreteren. Dan hoef je geeneens meer speekselonderzoek te laten doen. Speekselonderzoek naar bijnieruitputting doet men regulier volgens mij niet. Dat heb ik via een alternatieve arts laten onderzoeken, maar misschien kan het net zo goed op eigen initiatief. Alleen als je de normaalwaarden anders legt van je bloedtest (dichter bij elkaar) ben je er net zo goed ook. Scheelt je gezemel met je huisarts en onnodig extra geld. Of je kunt er gewoon vanuit gaan dat je bijnieruitgeput bent als je chronisch moe bent. Het is dan niet de huisarts die je ergens van kan overtuigen, maar jezelf (kennelijk).