Re: Zwak vlees

#25609

autumn
Bijdrager

Mijn biologische recept voor:

Pepernoten (40-50 stuks)

75 gr volkoren speltmeel

75 gr gebuild tarwemeel

75 gram roomboter

50 gram oersuiker (niet minder)

1 volle el koekkruiden (10 gram indien nodig gevijzeld en gezeefd)

1 maximaal volle tl wijnsteenbakpoeder (6 gram)

2 el rauwe volle melk (17,5 ml)

snuf Keltisch zeezout (0,5 gr gevijzeld)

Meng en kneed alles behalve de melk door elkaar en doe uiteindelijk de melk erbij om het tot een stevige bol te kneden. Doe het deeg in een boterhamzakje en leg het in de koelkast. Een uur later of liever nog de volgende dag laat je het deeg buiten de koelkast (enige uren) zacht worden. Haal de ovenplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak 50 kleine knikkers en leg ze uit elkaar op de ovenplaat. Druk ze plat zodat ze van binnen goed gaar worden. Ze rijzen ook nog in de oven. Plaats het blik in het midden van de oven en bak de pepernoten in 20 minuten gaar. Zet de oven uit en laat het blik met pepernoten in de oven totdat de oven is afgekoeld. Dan zijn ze precies lekker krokant, maar niet te hard.


Voor wie toch eventjes wil zondigen rond de sinterklaasdagen…