Re: Zout/ sole

#56805

autumn
Bijdrager
Quote:
Volgens mij kun je het ook gewoon aan de lucht drogen en dan malen.

Ik heb Keltisch zeezout zowel in de zon als in de oven laten drogen en fijn gemalen met een vijzel. Toch blijft het een beetje plakkerig / brokkelig. Je kunt er geen strooizout van maken. Ik gebruik voor het koken het grove zout of de sole. En ik gebruik Himalayazout als strooizout. De vermaal ik fijn tot bijna poeder en doe ik vervolgens in mijn zoutvaatje. Soms gebruik ik andere soorten ongeraffineerd zout voor specifieke smaken zoals stalagtietenzout of zwart steenzout.

Quote:
Dat keltisch zeezout vochtig wordt gehouden is volgens mij vanwege het mineraal

magnesium, wat juist zo’n belangrijk mineraal is!! Drogen zou dan juist dit mineraal doen verdwijnen.

Magnesium verdampt niet als je het zout laat drogen. Wel zou het kunnen zijn dat magnesium mee weglekt als het zout in de regen ligt of gewassen wordt. Maar het is mij ook nog steeds een raadsel waarom het zout vochtig zou moeten zijn of blijven. Misschien is het gewoon makkelijker om het zout niet tot het uiterste te laten drogen in Bretanië waar het gewonnen wordt.