Re: zonnebril wel of niet op doen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid zonnebril wel of niet op doen Re: zonnebril wel of niet op doen

#55334

Anoniem

Ik las daar laatst wat over van ene Dr Bates.

Quote:

Bates over zonnebrillen

In de tijd van Bates waren zonnebrillen nog lang niet zo’n mode-item als nu. Toch werden ze ook toen al gebruikt. Hij schrijft er het volgende over:

“Veel mensen voelen zich verblind door het felle zonlicht als ze vanuit een donkere kamer naar buiten gaan. Ze vinden dat niet prettig. Als ze een zonnebril opzetten hebben ze er minder last van en hebben ze de neiging die bril meestal te dragen. Het is gebruikelijk dat een oogarts ze een zonnebril aanraadt als ze klagen over het felle licht en het ongemak dat ze daarbij ervaren. De bril zal in het begin inderdaad verlichting geven. Op den duur zullen de ogen aan de donkere glazen gewend raken en ook ongemak ervaren als het licht niet zo fel is.

Mijnwerkers die zelden het daglicht zien hebben bijna allemaal oogklachten en last van oogziektes. Sommige oogziektes kunnen niet genezen zonder blootstelling aan het zonlicht. Hoe sterk het zonlicht ook is en hoewel dat tijdelijk ongemak kan veroorzaken, de zon heeft nog nooit permanente schade veroorzaakt.

Veel mensen kopen zonnebrillen als een noodzakelijk onderdeel van hun vakantie-uitrusting omdat ze bang zijn dat de schittering van de zon op het water hun ogen kwaad zal doen. Anderen hebben daarentegen ontdekt dat door te wennen aan het sterke licht van de zon hun zicht verbeterde maar dat ze door zonnebrillen te dragen ter bescherming van hun ogen juist minder goed gingen zien.

Wat je het best kunt doen is wennen aan het zonlicht onder alle omstandigheden en op elke tijd. De ogen hebben zonlicht nodig. Als ze het niet krijgen worden ze zwak. “

http://www.natuurlijkzien.com/zonnebrillen.html