Re: Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen? Re: Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen?

#49579

autumn
Bijdrager

Ja voor mij is er ook weinig of niks wat ik mis. Als ik het graag wil eten, maak ik het zelf en in de regel is dan nog lekkerder dan die uit de winkel ook. Daar vang ik het meeste mee op. Dingen die ik toch zou willen eten omdat ik ze echt mis, zou ik dan misschien heel soms eens kopen. Dat heb ik in het verleden zo wel eens gedaan, maar de ervaring leert dat de behoefte aan het product vanzelf doodbloedt. Iets wat ik bewust lange tijd niet heb gebruikt en uitgesteld probeer ik dan nog eens een keer. En dan is het weer goed voor zo’n lange tijd ik het onbewust misschien wel los gelaten heb.

Een goed voorbeeld is wel roomijs. Dat wil ik dan misschien nog wel eens kopen, weliswaar ik het dit jaar nog niet heb gehad. Ik heb wel een ijsmachine, dus misschien dat ik nog een keer zelf roomijs ga maken voor als ik eens bezoek heb. Maar dit ook niet zo’n must meer. Ik loop tegenwoordig moeiteloos de ijssalon voorbij. Ik vergeet die producten simpelweg, mijn focus ligt elders.

Maar jullie brengen me op een goed idee. Ik ga binnenkort eens makreelsalade maken op basis van mayonaise.