Re: Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen? Re: Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen?

#49588

Webmaster
Bijdrager

Waarom neem je geen smoothie mee naar je werk? Probleem opgelost!

De diabeet waar ik het over heb drinkt ook koffie. Met zoetjes uiteraard, want aspartaam en andere kunstmatige zoetstoffen zijn goedgekeurd door de ‘specialist’. Weet je wat deze ‘specialist’ hem had wijsgemaakt? Alcohol drinken verlaagt de bloedsuikerspiegel! Ik heb mijn diabetische vriend uitgelegd dat het lichaam alcohol als een gifstof beschouwt en dat de bijnieren vervolgens de lever vertellen om glycogeen af te geven, die in de bloedstroom verandert in glucose, waardoor de bloeddruk VERHOOGD wordt! Ik legde hem verder uit dat de alvleesklier vervolgens (mits deze sterk genoeg is) insuline produceert, die de overtollige glucose met geweld in de cellen drukt, waardoor de bloedsuikerspiegel drastisch daalt. Dus ja, alcohol verlaagt de bloedsuikerspiegl uiteindelijk, maar niet voordat deze eerst drastisch STIJGT!

Ongelooflijk, deze man heeft hiervoor gestudeerd en dan moet een docent Engels/Nederlands met een voorliefde voor voeding die uitsluitend aan zelfstudie doet deze stupide opvatting terechtwijzen op basis van de werkelijke feiten? Het wordt nog erger: het advies van de ‘specialist? Eet tijdens de consumptie van alcohol extra koolhydraten om te voorkomen dat de alcohol de bloedsuikerspiegel te ver doet dalen (we weten immers allemaal dat alcohol zorgt voor een dalende bloedsuikerspiegel, nietwaar?)! Niet alleen wordt diabeten niet afgeraden om alcohol te drinken, maar hen wordt aangepraat om extra koolhydraten bij de alcohol te consumeren? Dit geloof je toch niet! Ik heb mijn diabetische vriend dus moeten uitleggen dat traditioneel men in alle culturen altijd vetten en eiwitten consumeert bij alcoholische dranken, zoals kaas of worst, ter stabilisering van de bloedsuikerspiegel. Van de ‘experts’ moet je het maar hebben! Ik denk dat ik maar even met mijn kop op het bureau ga beuken vanwege zoveel onkunde!

Mike