Re: Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen? Re: Zijn er voedingmiddelen die jullie echt missen, en toch niet kopen?

#49587

E123
Bijdrager

Ik ken een diabeet die van zijn dokter net zoveel koffie mag drinken als hij wil (en dat doet hij dan ook!). Brood mag hij ook onbeperkt eten en nog veel meer van die onzin.

Eigenlijk mag hij alles doen, zolang hij maar 6 kleine maaltijden eet ipv 3 grote volgens mij. En toch redt hij het op deze manier. Ipv insuline spuiten neemt hij geloof ik een paar keer per dag een of ander pilletje.

Een beetje offtopic, maar ik moest er ineens aan denken.

Voedingsmiddelen die ik echt mis en toch niet koop? Zou het eigenlijk niet zo snel weten. Ik eet doordeweeks nog vaak een paar dunne plakjes tarwekiembrood (wel met een mega lading boter), maar hier ga ik ook mee stoppen. Ik drink ook nog weleens een paar biertjes en eet ook nog weleens vleeswaren (ham, spek, leverworst) waar natrium-nitriet in zit.

Er zijn dus nog weleens dingen die ik mis, maar die koop ik dan ook nog gewoon..

Dat brood is niet eens echt omdat ik het zo erg zal missen, maar meer het gemak om mee te nemen naar het werk. Ik kan nog niet echt iets goeds verzinnen om te vervangen. Ik neem weleens gebakken eieren mee, of gebakken zalm om te eten ipv tarwekiembrood, maar veel verder kom ik nog niet. Verdeeld over de dag neem ik natuurlijk veel kefir/rauwe melk.