Re: ziekte van bechetrew (uitgesproken begtref)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid ziekte van bechetrew (uitgesproken begtref) Re: ziekte van bechetrew (uitgesproken begtref)

#33853

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Dus misschien zou het dierlijk bijnierextract ook helpen bij de ziekte van Bechetrew, als het inderdaad een ontstekingsziekte is.

Maar dat weet Mike ongetwijfeld.

Zie de topic over die andere ontstekingsziekte, sarcoidose. ALLE ontstekingsziektes worden veroorzaakt door een tekort aan het ontstekingsremmende hormoon cortisol en zijn dus het gevolg van bijnieruitputting. Dit kan worden tegengegaan met de juiste voeding en suppletie met dierlijk bijnierextract.

De remedie die Astrid voorstelt is symptoombestrijding. De bacterie uithongeren zorgt weliswaar voor verminderde klachten, maar lost de oorzaak (verzwakte bijnieren) niet op. Sterker nog, door di- en trisachariden te vermijden ga je te laag in koolhydraten zitten en belast je de toch al overbelaste bijnieren alsmaar meer. Dit is wat menigeen hier al heeft ervaren en het is een zwakheid in het GAPS/scd-protocol die keer op keer bloot komt te liggen. Gerrit heeft laatst hieromtrent een wereldvondst gedaan:

Quote:
During his talk he also talked about infection and finally I feel like I understand why some people do great on low carb SCD and others do not. He said that people who have bacterial infections tend to feel great on low carb (this was me) because bacteria mainly feed on glucose. People who have fungal/parasitic infections do horrible on low carb (I’ve seen many on SCD with this experience) because these feed on both glucose and ketones which are produced by the body on a low carb diet. For people with these infections, eating some carbs that you can digest is best. Too much and the bad bugs get to feed on the leftovers, too little and they feed on ketones. A good amount is probably around 100g carbs per day. So if you’re doing low carb and getting worsening symptoms like toe nail fungus, yeast infections, oral thrush etc, try adding some carbs back in.

https://www.fatsforum.nl/bbpress/topic.php?id=384

Mike