Re: ziekte van bechetrew (uitgesproken begtref)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid ziekte van bechetrew (uitgesproken begtref) Re: ziekte van bechetrew (uitgesproken begtref)

#33851

Anoniem

Ik ben toevallig een paar weken geleden op zoek gegaan omdat een neef van mij het heeft. De medische term is Spondylitis ankylosans. Ergens in Amerika geloof ik zit een Professor neuroloog waarbij het lukt om of de ziekte te genezen, vertragen of stop zetten. Hij heeft inmiddels honderden mensen behandeld. Hij doet dit door de mensen op een SCD achtig dieet te zetten, geen di- en trisachariden (ook geen qunuia). Alleen gefermenteerde melk. Hij gaat ervanuit dat de ziekte veroorzaakt wordt door de bacterie Klebsiella. Als je die uithongert door bepaalde voedingsmiddelen weg te laten di- trisachariden, dan beinvloed dit de ziekte gunstig.

Op amazon.com kwam ik een boek tegen van een patient die zichzelf van Spondylitis ankylosans heeft genezen met een GAPS achtig dieet. De namen van de professor en patient ben ik kwijt. Maar een beetje Googelen en dan vindt hijn het wel; als hij geinteresseerd is tenminste.

Astrid