Re: Ziekte als vergiftigingscrisis door voedingstekorten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ziekte als vergiftigingscrisis door voedingstekorten Re: Ziekte als vergiftigingscrisis door voedingstekorten

#31885

Webmaster
Bijdrager

Dorien,

Uit het onderzoek van Weston Price blijkt dat de hoge beschermingsfactor die vetoplosbare vitamines (A, D, E, K) boden aan natuurvolkeren geheel of gedeeltelijk verdween door het inruilen van hun inheemse voedingspatroon voor een vetarm en suikerrijk westers voedingspatroon, waardoor ze ziek werden. Dat is dus hoe belangrijk vetoplosbare vitamines zijn. Wist je dat vitamine C behalve in een wateroplosbare variant ook in een vetoplosbare variant voorkomt? Het zal je denk ik niet verbazen dat de vetoplosbare vit. C in dierlijke vetten zit en de meest effectieve variant is.

Daarnaast spelen mineralen ook een cruciale rol in de energiehuishouding (elektrolyten). Voeg daaraan toe een gebrek aan zuurstof (verstikking) en waterstof (uitdroging) en je hebt een recept voor ziekte. In het westerse voedingspatroon komen we die vier factoren, vetten, mineralen, zuurstof en waterstof, tekort. We missen hierdoor essentiële bouwstenen van het leven en krijgen daardoor meer afbraak van opbouw. Meer ziekte dan gezondheid dus.

Mike