Re: Zelf brood maken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zelf brood maken Re: Zelf brood maken

#36987

E123
Bijdrager
Quote:
Toch zou ik wel proberen om tarwe te vermijden en dan voor spelt, rogge of kamut te gaan.

Ik heb nog een zak tarwezaad staan van een aantal jaren geleden toen dat tarwegrassap helemaal in de mode was, dus deze maak ik eerst lekker op om mee te experimenteren.

Ben nu bezig met het kiemen, daarna fermenteren en dan bakken.

@louise,

Jij gebruikt kefir ipv een zuurdesemcultuur, volgens mij is dit nog veel effectiever. Kombucha brood moet dus ook kunnen :mrgreen:

Mike,

Op deze manier is brood toch geen enkel probleem? Ik moet nog even experimenteren of ik het ook nog lekker kan krijgen, maar weken, kiemen, fermenteren en dan bakken, dan moet ik alle anti-nutrienten er wel uit hebben toch?

Bij het weken heb ik er nog een paar druppels h2o2 in gedaan, en de volgende keer ben ik van plan om er ook een beetje sole aan toe te voegen.

Als ik dan maar onder die 100 gram blijf, dan lijkt me dit toch gewoon zeer voedzaam allemaal?