Re: Zelf brood maken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zelf brood maken Re: Zelf brood maken

#36985

autumn
Bijdrager
Quote:
– Ik lees vooral verhalen over tarwekiem- en speltkiembrood, maar je zou toch ook roggekiembrood, of boekweitkiembrood moeten kunnen maken?

Dat weet ik niet zeker. De reguliere granen met gluten hebben ook wel specifieke geschikte bakeigenschappen.

Quote:
-En als kiemen alleen niet goed genoeg is om alle fytinezuren te neurtaliseren, zou je toch ook zuurdesem tarwekiembrood kunnen maken toch?

Dat is wel een goed idee, nooit aan gedacht. Toch zou ik wel proberen om tarwe te vermijden en dan voor spelt, rogge of kamut te gaan.

TIP

Ik heb gisteren hamburgers gebakken in een dikke laag vet en vervolgens daar een paar sneeën zelfgebakken zuurdesembrood in gebakken. Het brood zuigt het vet op als een spons en bakt vervolgens lekker krokant… HEERLIJK!