Re: Zelf brood maken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zelf brood maken Re: Zelf brood maken

#37013

autumn
Bijdrager

Ik heb het kwarkbrood nogmaals gemaakt, maar nu nog wat meer op de WAPF-stijl.

Ik heb ‘s avonds het meel, de kwark en het water gemengd en tot een bol gevormd, maar nog niet gekneed. Dit heb ik de hele nacht laten fermenteren. Ik heb deze keer enkel met volkoren speltmeel gewerkt.

De volgende ochtend heb ik het gist en de overige de ingrediënten er doorheen gekneed en het deeg een kwartiertje doorgekneed. Ik heb wat gebuild tarwemeel toegevoegd omdat het deeg nog te nat was. Toen heb ik het een paar uur laten rijzen, nogmaals doorgekneed en weer laten rijzen. En uiteindelijk in de oven gebakken.

Ik denk dat het ook wel te doen is om alle ingrediënten behalve het gist al tot een deegbol te vormen in de avond. Maar de 180 ml is aan de ruime kant, zeker als je volkoren meel gebruikt.