Re: Yoghurt maken

#18581

mappas
Bijdrager

Over yoghurt gesproken……..

Ik maak hem niet zelf hoor, maar ik eet al dertig jaar lang lekkere magere yoghurt of biogarde met müsli en/óf fruit.

Maar in het kader van meer vet en minder koolhydraten eten heb ik gisteren een pot roomyoghurt van de boer gekocht. Wel bij de supermarkt, maar het zag er toch wel redelijk ambachtelijk uit (glazen pot).

Nu heb ik die gisteren toch maar weer met müsli en rozijnen gegeten (als toetje). Het was niet zo lekker als met biogarde, beetje vet, maar dat is wennen denk ik. Ik moet zeggen dat ik daarna wel goed vol zat en geen behoefte had aan een tweede bakje, terwijl ik dat met de biogarde vaak wel deed, die stopte ik in m’n holle kies als het ware 😉

Nu wil ik natuurlijk ook een vervanging vinden voor de koolhydraatrijke müsli of fruit toevoeging. Yoghurt is “naturel” ook wel lekker, maar dat is zo hetzelfde elke dag.

Hebben jullie misschien tips en ideeën voor me?

Noten is uiteraard wel een goede, maar daar houdt m’n creativiteit een beetje mee op.