Re: Yoghurt maken

#18577

Poekie
Moderator

Lievergezond: inderdaad niet gaan ‘spieken’ tussendoor.

Gewoon 24 uur wegzetten in de koelbox en daarna af laten koelen in de koelkast. Dan wordt de yoghurt pas echt dik.

En het maakt echt niet uit hoor hoeveel yoghurt je er in doet als starter.

Mijn man maakt altijd de yoghurt en kefir en doet dat dus op zijn gevoel.

Maar hij zegt nogmaals, het is erg belangrijk dat je hygiënisch werkt, dus met schone potten en materialen.

Ik ben blij voor je dat het zo beter gaat.

Weet je, wij hebben in het begin ook wel gedacht aan een yoghurt machine maar we zijn meer van het ‘zelf doen’.

Dus zonder dat je extra stroom nodig hebt, wat zo’n machine toch vraagt.

We zijn begonnen om de potten in een deken te zetten en toen kwam mijn man op het lumineuze idee om de koelbox te gebruiken.

En dat werkt prima en resulteert in een lekkere, dikke yoghurt.

Ik ga bij onze natuurwinkel ook eens informeren naar de Jersey yoghurt om als starter te gaan gebruiken.