Re: Yoghurt maken

#18818

Anoniem

@ Poekie

Geweldig dat je ook in Oostenrijk rauwe melk hebt gevonden. Ik ben toch wel benieuwd wat ik verkeerd doe bij het maken van yoghurt.

Ik doe allereerst 1 liter rauwe melk in de pan en kook dit tot 40-42 graden. Vervolgens doe ik in een weckpot 3 eetlepels volle yoghurt (Demeter, ZuiverZuivel) en giet hier de yoghurt bovenop. Het geheel roer ik door met een houten spatel, doe de weckpot dicht, wikkel de pot in een fleece deken waarna ik het 24 uur in een koelbox zet. Vervolgens zet ik het 8 uur in de koelkast. Daarna drijft bovenop een dikke laag (lijkt mij de room die dikker is geworden). Daaronder is het geheel nog erg dun. Als ik alles omroer heb ik drinkyoghurt. Misschien moet ik het nog uitschenken in een kaasdoek. Waar gaat het fout ?

Fijne vakantie verder.