Re: Yoghurt maken

#18731

Webmaster
Bijdrager

Jenneke,

Kan je niet tegen ‘lactose’ in gepasteuriseerde melk? Zou het kunnen dat rauwe melk een tegenovergestelde uitwerking heeft op je gestel? Vaak is een ‘lactose-intolerantie’ niet meer dan een pasteurisatie-intolerantie en daarmee en zuivere reactie van het lichaam, die verdwijnt als de melk onbewerkt wordt geconsumeerd.

Vaak zie je ook dat men niet intolerant is voor de lactose, maar voor de gebroken caseine in gepasteuriseerde melk. Ook deze reactie verdwijnt maar al te vaak als men caseine in onbewerkte, rauwe vorm drinkt.

Ten slotte heb ik met jou nog wel eens discussie over graanconsumptie. Jij bent volgens mij nogal van de granen. Bedenk dat gevoeligheid voor gluten (die niet noodzakelijk hoeft te leiden tot coeliakie) de poort open zet voor caseinegevoeligheid, omdat het gluten- en caseinemolecuul heel erg op elkaar lijken. Mensen kunnen vaak melkeiwitten wel degelijk beter verdragen als ze stoppen met het eten van glutenbevattende granen.

Mike