Re: Yoghurt maken

#18680

Poekie
Moderator

Ja hoor, dit gaat werken.

Hier nog even hoe wij yoghurt maken:

Warm melk op tot 40graden.

Wij gebruiken de AmanPrana kokospotten.Daar doen we een laagje biologische yoghurt in van ca. 2cm.

Dan doen we de opgewarmde melk erbij, roeren het even door en dan gaat het 24 uur in de koelbox.

Met een dikke deken er op. Dirsta doet er een ‘kruikje’ bij, ook een prima idee.

Niet kijken tussendoor want het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft.

Na 24 uur zetten we de potten nog 8 uur in de koelkast, hier dikt het nog verder in.

Dan is de yoghurt klaar voor consumptie, heerlijk. Als je yoghurt bijna op is kun je een restje gebruiken als starter voor de volgende pot.

De yoghurt blijft ook weken goed in de koelkast.

Als je deze aanwijzingen opvolgt en met goede schone potten en pannen werkt kan het gewoon niet mislukken.