Re: welke supplementen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid welke supplementen? Re: welke supplementen?

#55839

E123
Bijdrager

Welkom Zonnetje!

Je hebt dus in elk geval problemen met cortisol. Bijnieruitputting dus. Ik vind dat je wel erg veel supplementen neemt hoor. Vooral als je ook nog eens zegt dat het niet uit lijkt te halen. Vitamine d zou ik vervangen door gefermenteerde levertraan van blue ice (zie handige adressen bij het “alleen lezen” topic) probiotica zou je kunnen vervangen door kefir (waterkefir als je geen zuivel wilt gebruiken). veel beter en veel goedkoper.

Verder zou ik me toch iets meer gaan concentreren op wat je eet, ipv welke pillen, poeders en tabletten je allemaal neemt. Kun je vertellen wat je zoal eet op een dag, dan kunnen we je al een heel stuk verder helpen.

Om de lever te ondersteunen zou je er aan kunnen denken om eens lever gal flushes te doen. Ik weet bijna zeker dat er genoeg rommel zit. Verder zou je dan ook kunnen denken aan kombucha. Hier zit veel glucuronzuur in dat enorm helpt met het schoonmaken van de lever. Het zit ook nog eens bomvol gezonde vitamines en mineralen en probiotische bacterien. Goedkoper, lekkerder en gezonder dan zo’n hand vol pillen.

Om de bijnieren op te lappen moet je niet alleen denken aan gezonde voeding, maar ook vooral aan stress. Dit is net zo belangrijk als voeding om aan te gaan werken.