Re: welke supplementen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid welke supplementen? Re: welke supplementen?

#55846

Webmaster
Bijdrager

Je zegt zo weinig mogelijk suiker te eten, maar daarmee doel je kennelijk uitsluitend op de overduidelijke uitwendige voedselvormen van suiker. Als je ‘suiker’ definieert als: alles wat je bloedsuikerspiegel (glucose) doet stijgen, blijkt dat je nog steeds bijzonder suikerrijk eet! Koolhydraten zijn suikers, punt, ook zgn. ‘langzame’ koolhydraten. Daartoe behoren alle graanproducten en fruit, omdat ze zetmeel en fructose bevatten. Die jam zonder suiker is nog steeds een en al suiker, maar dan vruchtensuiker!

Glutenvrije producten zijn een markt die supermarkten nog niet ontdekt hebben en daarom staan er hele schappen in natuurvoedingswinkels vol met glutenvrije producten. Deze zijn vaak NIET biologisch en bovendien vaak BEWERKT, boordevol (jawel) suiker en sojameel!

Je vermijdt weliswaar de antinutrient gluten, maar er blijven nog veel andere over. Er valt dus nog veel te verbeteren aan je voeding. Door consumptie van glutenvrije graanproducten, noten en nachtschades krijg je nog steeds veel antinutrienten binnen als fytinezuur en neurotoxines. Dat is, in combinatie met de vele suikers die je wel degelijk nuttigt, een recept voor ellende! Geen wonder dus dat je nog steeds klachten ervaart!

Ik raad je aan in ieder geval dit artikel te lezen. Verder zijn er hier al de nodige leestips gegeven.

Mike