Re: Welke (juiste) voedingsmiddelen lijst?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Welke (juiste) voedingsmiddelen lijst? Re: Welke (juiste) voedingsmiddelen lijst?

#56434

simone
Bijdrager

Ikie,

Dank je wel voor de lijst. Ik heb het opgeslagen zodat ik het makkelijk met anderen kan delen.Is wel handig.Zie dat ik het grotendeels al toepas maar ik heb wel een paar kanttekeningen waar ik het niet helemaal mee eens ben.

8. Gebruik volkoren granen, peulvruchten en noten alleen als ze voorgeweekt, gekiemd of gefermenteerd zijn om het fytinezuur te neutraliseren.

Naar mijn mening kun je fytinezuur niet helemaal neutraliseren, ook al gebruik je een combinatie van bovengenoemde bewerkingen.Graan alleen in de afbouwfase gebruiken en dan het liefst de oergranen/witmeel en glutenvrij.

11. Gebruik gefilterd water voor koken en drinken.

Als je een omgekeerde osmose filter gebruikt filter je ook de goede dingen eruit, ons leidingwater is al zuurstof en mineraalarm en dan filter je de rest er ook nog uit.

Mischien is het beter om zuurstof en mineralen toe te voegen in de vorm van sole en h2o2?

14. Gebruik natuurlijke zoetmiddelen zoals rauwe honing, maple syrup, dadelsuiker, dadelsiroop en stevia slechts met mate.

De enigste goede zoetmiddelen zijn naar mijn mening donkere rauwe honing en Billington’s melasse suiker.

16. Kook alleen maar in RVS, gietijzer, glas of goede kwaliteit geglazuurd aardewerk.

Geglazuurd lijkt me geen goed idee, van een arts gezien dat het giftig is.Glazuur is een mengsel van klei en loodhydroxide ( gemalen schuim van kokend lood, zeer giftig.

Ik heb twee aardewerken kookpotten zonder glazuur maar met dierlijk vet afgebakken in een steenoven. Om het niet aan te laten koeken gebruik ik gewoon lekker extra extra veel verzadigde vetten als ik bak.Goed en gezond excuus.

20. Drink geen gedistileerde likeur.

Hoort daar ook de Single Malt Whiskey’s, oude rum, cognac, jenever etc. onder.

Vind ze toch wel erg lekker.