Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent? Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

#24633

ikke
Bijdrager

Joey,

Met ditzelfde heb ik ook flink gestoeid. Ik zal niet zeggen dat ik ermee klaar ben, want ook ik twijfel nog regelmatig of ik wel of niet iets wil en of ik de juiste keuzes heb gemaakt. Verschil is wel dat ik over het algemeen dat lethargische heb en eigenlijk niet meer het “bevlogen zijn”. Al jaren niet meer zelfs. Toch heb ik ook niet het idee dat ik allemaal dingen doe ik vervelend vind. Ik doe gewoon de dingen die ik moet doen: ik studeer, ik werk, etc. Zolang het me allemaal niet te veel wordt, vind ik het wel best.

Ik gok dat Mike nu zal zeggen dat we onszelf (ik neem mezelf er voor het gemak ook maar even bij) eerst moeten voeden (en waarschijnlijk op meerdere manieren dan alleen in de vorm van eten). Nu geloof ik dat dat best iets zal doen, maar ik geloof niet dat het het enige is dat mogelijk is. Wat kan helpen, mits je niet in een bijzonder lethargische bui bent, is eens inspiratie gaan opdoen. Dat kan op vele mogelijkheden. Je kunt eens, ik noem maar iets, een beurs, lezing of wat dan ook bezoeken. Daar staan/spreken vaak bevlogen mensen en dat kan aanstekelijk werken.

Heb je ook wel eens met iemand gepraat die je de juiste vragen kan stellen? Dat kan ook nog wel eens helpen “iets dichter bij jezelf te komen”.

Je kunt ook nog wel eens een aantal dingen uitproberen en zien of het je bevalt. Als je echter in een ongeschikte bui bent, bekijk je alles ook door diezefde ongeschikte bril en zul je het niet leuk vinden.

Overigens heb ik zelf één ding willen doen om erachter te komen (maar dat heb ik nooit gedaan): afstand nemen (misschien wel heel letterlijk door een tijd in het buitenland te gaan leven) en vanuit die positie je leven, wensen en dergelijke beschouwen.

Toch ben ik geneigd te denken dat, het zin hebben, emoties voelen en daar tegenover het lethargisch e.d. zijn vooral te maken heeft met hersenenergie. Daar zal volgens mijn theorie eerst iets in moeten veranderen. Hoewel het natuurlijk niet meer is dan een theorie, weet ik uit eigen ervaring, dat ik totaal niets voel, wanneer ik last heb van mijn lijf. Dan kan ik vanalles willen voelen, maar dan kom ik gewoon nergens bij. Evengoed zou zoiets bij jou ook wel kunnen.

Overigens geloof ik niet dat het je gaat helpen om te denken dat je gestraft wordt door het universum wanneer je een misstap begaat. Welke zaken heb jij aan elkaar gekoppeld om tot die conclusie te komen? Het zou namelijk wel betekenen dat je perfect zou moeten leven (wat je overigens al niet doet, door alleen al de manier waarop je af en toe met jezelf omgaat). Wat wordt er allemaal van jou verwacht? En door wie (ook door het universum?)?