Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent? Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

#24651

Anoniem

Ik herken mezelf goed in wat Pinklady (alleen vind ik t ergens niet leuk) schrijft over ‘t uitdenken van allerlei mogelijke dingen die fout kunnen gaan bij iets. Dat anticiperen doe ik idd ook,constant 3stappen van te voren uitdenken van allerlei vangnetten. Dat kan een goede eigenschap zijn,echter heeft het bij mij de overhand gekregen door de jaren heen….en dan komen we bij het volgende citaat van Mike:

Er is overigens niets om bang voor te zijn. Het is nl. 1 groot avontuur, juist als je de controle opgeeft en in het diepe durft te springen!

Angst om los te durven laten van alles en te vertrouwen dat ‘t goedkomt in ‘t leven. Dit patroon zal grotendeels (onbewust) zijn ontstaan door alles wat me is overkomen in mijn jeugd,waar ik dus idd geen controle over had. Ik denk dat ik daardoor onbewust een zelfbeschermingsmechanisme heb gecreëerd in de vorm van heel strak de teugels aantrekken. Die paar spontane/ondoordachte acties die ik wel eens heb genomen de afgelopen jaren brachten me ook meestal problemen…dus dat gaf nog eens extra ‘bevestiging’ dat ik controle moet houden.