Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent? Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

#24650

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Ik bedoel het vooral vragend, of je de neiging hebt je eigen stelligheid wel aan te hangen. Want je hebt je eigen idee-en over wetenschap, of wat volgens jou goed voor je werkt. Zoals bijvoorbeeld het vele denken, ik noem dat malen. Want ik herken dat malen echt heel erg goed.

Ik vraag mij dan af hoe het werkt bij jou. Je zet je af tegen teveel stelligheid bij Mike of iemand anders. Niet persee om wat er gezegd wordt blijkbaar, maar om de stelligheid waarmee dit gezegd wordt.

Maar hoe zit het dan met je eigen mening. Heb je de neiging daar aan vast te houden of zou je dit wel los durven laten? Om te kijken hoe het met je gaat als je de controle eens laat varen en wel voor langere tijd.

Ik heb zelf heel wat wakker gelegen en maar malen, over van alles en nog wat. Ik had altijd een soort angstgevoel in mijn buik, maar ik wist niet waar ik dan bang voor was.

Als ik dit nu weer heb, het ronddraaien in kringetjes in mijn hoofd, dan neem ik een woord in gedachten ( bij mij is dit zonnegroet, en ik blijf dit woord herhalen. Als er andere woorden tussendoor glippen, dan ga ik meteen weer terug naar: zonnegroet. En hierdoor adem ik rustiger, val ik veel eerder in slaap en heb geen onrustig gevoel meer in mijn lijf.)

En er is veel meer ruimte gekomen in mijn hoofd voor andere inzichten.

En door de rust en de ruimte kan ik mij veel meer richten op mensen om mij heen, en daardoor voel ik mij beter en gaan anderen weer leuker met mij om.

Dus de neerwaartse spiraal is omgedraaid naar een opwaartse spiraal.

Het is uiteraard niet alleen het denken wat veranderd is, maar vooral ook de voeding die er volgens mij erg debet aan is.

Hoe zet jij af en toe die molen aan gedachtenspinsels stop in je hoofd?