Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent? Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

#24645

ikke
Bijdrager

Mike,

Maak je niet druk. Ik weet allang dat denken voor mij inderdaad een vorm van controle proberen te krijgen is. Ik heb er zelf alleen geen probleem mee, in de meeste gevallen. En ja, soms wel, dat klopt ook.

Je hebt mij verder ook niet zien schrijven dat angst niet de primaire emotie is: dat weet ik namelijk ook allang. Voor het geval je nog wilt weten hoe ik dat weet….

Ben ik nog wel benieuwd waar ik geuit heb dat ik jou er expliciet van verdenk schijntheorieën aan te hangen? Volgens mij heb ik niet meer dan gezegd dat dat een mogelijkheid was wanneer je op die basis conclusies trekt.

Wat mij betreft mag je ook rustig denken dat je alles weet. Van mij mag je zelfs alles weten, ook prima. Echter, hoe stelliger iemand is in zijn verhaal, hoe meer ik de neiging heb om iets niet zonder meer aan te nemen. Iemand doet namelijk niet zonder reden moeite om een ander van zijn gelijk te overtuigen, waarmee ik niet wil zeggen dat daar dan meteen een slechte reden achter zit (ik benadruk het maar even, voordat je denkt dat ik je weer ergens van verdenk).

Te veel stelligheid werkt bij mij simpelweg averechts.