Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent? Re: Wat te doen als je weg in t leven kwijt bent?

#24644

Webmaster
Bijdrager
Quote:
het klinkt misschien tegenstrijdig, maar denken geeft mij rust. Ik kan niet tegen een leeg hoofd, daar word ik heel onrustig van.

Quote:
Maar over het algemeen is denken en in mijn hoofd zitten voor mij echt niet iets negatiefs.

En je verdenkt mij ervan dat ik eenzijdige theorieen aanhang om ‘schijnzekerheid’ te krijgen? Jouw constante ‘brain chatter’ geeft jou de ILLUSIE van controle, zonder die schijn van controle ben je op jezelf aangewezen en moet je erachter zien te komen wie je werkelijk bent. En dat is een grote onzekerheid die jou BEANGSTIGT. Ik zei toch dat de primaire emotie van het ego angst is?

Er is overigens niets om bang voor te zijn. Het is nl. 1 groot avontuur, juist als je de controle opgeeft en in het diepe durft te springen! De reden waarom mijn historische argumentatie over kennis zonder wijsheid/denken zonder voelen/wetenschap zonder ziel niet bij jou binnenkomt is omdat je weigert dit tot je door te laten dringen. Je hangt nog steeds aan je denken alsof je leven ervan afhangt. Ondertussen loop je wel muurvast in je denken en je doen en geeft dat hier ook aan. Maar telkens als ik of anderen je wijzen op je overmatige denken, dan geef je niet thuis. Dat is pas eenzijdig en getuigt van schijnzekerheden. En dat denk ik niet, dat WEET ik!

Mike