Re: wat eten we vandaag?

#29722

ruud
Bijdrager

@ Dirtsa: basisrecept boerenkoolchips:

http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=305646

Onderstaand recept is van ah: uiteraard beter zonnebloemolie (te veel ontstekingsbevorderend omega 6 vet) te vervangen door olijfolie en zeezout (wat meestal giftig is en geeneens zout te noemen) te vervangen door keltisch zout!

¨Boerenkool chips

Anders, Hapje, 2 personen, Slank, Hollands

Ingrediënten

* gewassen en gedroogde boerenkool bladeren

* zonnebloemolie

* zeezout

Bereiden

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de boerenkool bladeren aan beide kanten met zonnebloemolie en scheur ze in bijtklare stukjes. Besprenkel met zeezout. Spreid de stukken uit op het bakpapier, zonder dat ze elkaar overlappen. Bak in de warme oven in +/- 15 min. knapperig.¨

ps edelgist / miso / kruiden erbij doen voor je het in de oven stopt schijnt ook heel lekker te zijn!

Ik doe er zelf ook gewelde en kapotgeblende zonnebloempitten en sesamzaadjes erbij. Ongeveer anderhalve kop zonnebloempitten en een kop sesamzaadjes. En ook selderijstengel (2 stengels). Allemaal kapotgeblend. En dan daarin de bladeren van de boerenkool in masseren in dat kapotgeblende mengsel en klaar is kees en dan in de oven. Ik doe er ook 2 paprikas bij dan, maar dat mag niet meer, want het zijn nachtschadeplantvruchten. Fout. Fout. Fout.