Re: Wat eet je als je ziek bent?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Wat eet je als je ziek bent? Re: Wat eet je als je ziek bent?

#32931

ruud
Bijdrager
Quote:
Zou deze futloosheid door H2O2 kunnen komen? Ik zit nu op 36 druppels 3% per dag.

Ook mijn ogen voelen nog droger dan anders en zien rood.

Zeker weten, maar dan geen reden om ermee te stoppen Sylvia, hoogstens om het rustiger aan te doen.

Ben je bekend met het fenomeen herxheimerreactie?

Het is een ontgiftigingsverschijnsel en daarvan is vermoeidheid er 1 van (naast bijv hoofdpijn, maar nog veel meer).

Ik word al moe van de h202 -in combinatie met andere dingen die ik al doe- trouwens als ik het alleen maar in mijn oren stop!

Psyliumzaad: heb je gelezen wat Mike schreef over vezels: dat zij de oplossing niet zijn voor je spijsverteringsproblemen? Hoogstens dat ze de problemen kunnen maskeren en/of dat je de reactie van je lichaam op vezels niet hoeft te interpreteren als zou je lichaam er iets aan hebben maar als een antwoord van je lichaam om die rotzooi er zo snel mogelijk uit te krijgen?

Misschien kun je overwegen aanvullend ook klysma´s te gebruiken en andere manieren om vooral je lever ook te ontgiftigen op jouw eigen tempo?

Hieronder Mikes woorden over vezels:

Quote:
Door een vezelrijk voedingspatroon heb je slechts de ILLUSIE van een ‘gezonde’ stoelgang. Als iedereen in Nederland bij wijze van experiment eens een week vezelarm of vezelloos zou eten, dan zou er sprake zijn van een epidemie van verstopping! Zoals Poekie al beschrijft, vezels en zemelen worden door het lichaam beschouwd als afval en worden afgevoerd via de ontlasting. De mens is echter van oorsprong geen vezelrijke eter, om de simpele reden dat de mens het grootste deel van zijn evolutie afhankelijk is geweest van dierlijk voedsel en dat bevat nagenoeg geen vezels. Door de vezels grotendeels of geheel te schrappen kom je erachter hoe goed je stoelgang werkelijk is!