Re: Wat als het een (gal) steen is?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Wat als het een (gal) steen is? Re: Wat als het een (gal) steen is?

#45654

Anoniem

Lol ik dacht dat ik een nieuwe kruid had ontdekt die hier nog niet vermeld was, die helpt voor het ledigen van de galwegen, stimuleert de galsecretie van de lever, heeft cholesterol oplossende eigenschappen, bevordert de vetresorptie in de darm en bevordert de darmperistaltiek.

Het heet Temoe Lawak, maar eigenlijk is het meer gekend onder de naam Curcuma. Nu doe ik wel wat kurkuma in m’n smoothies of soms in gerechten, omdat ik wist dat het goed was voor de gezondheid, maar wist niet precies waarvoor het goed is. Ik denk dat ik er een grotere hoeveelheid van ga bestellen, want kan het best wel goed gebruiken als ik het zo lees:

Van oorsprong wordt Temoe lawak toegepast om de lever- en galfunctie te ondersteunen en om geelzucht te behandelen. Daarnaast werd het toegepast om spijsverteringsproblemen als gastritis en maagzuurproblemen te verhelpen, de slijmproductie te verhogen en om de maagwand te beschermen. In de volksgeneeskunde werd Temoe lawak gebruikt om artritis, overgewicht en een hoog cholesterol gehalte tegen te gaan en om de spijsvertering te stimuleren. Het werkt bloedzuiverend, ontstekingremmend en cholesterol verlagend. Ook leverziekten werden behandeld met Temoe lawak, het helpt bij het ontgiftigingsproces wanneer het gaat om de bescherming van de lever, zelfs tegen de toxische stoffen.