Re: WAP'ers gaan het nog moeilijk krijgen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid WAP'ers gaan het nog moeilijk krijgen Re: WAP'ers gaan het nog moeilijk krijgen

#57558

Webmaster
Bijdrager

Zoals eerder gezegd was de eerste hatemail die ik ontving (in 2008) afkomstig van een veganist. Recentelijk nog verwees ik naar een extreem negatieve reactie van een ‘professor’ die onderdeel uitmaakt van de SOPN. Oldekamp mag dan rustig overkomen, maar sommige mensen om hem heen allerminst!

Daarnaast heb ik al eens het voorbeeld genoemd van Lierre Keith, voormalig veganist en auteur van The Vegetarian Myth, die een cayennetaart in haar gezicht kreeg gegooid door veganisten toen ze ergens sprak:

Keith beschrijft in haar boek ook de ‘veganistische razernij’, zoals ze dat noemt:

Quote:
Zelfs veganisten praten over de ‘veganistische politie’. Geef toe dat je weet waar ik het over heb: agressief, star, een ultra-kort lontje en in een semi-constante staat van razernij. Dat is wat er gebeurt met een mens met hersenen die ontdaan zijn van eiwitten en vetten. Ik had een regelrechte paniekstoornis tegen de tijd dat ik ermee stopte en ik ben het grootste deel van mijn jeugd kwijtgeraakt aan het doffe, grijze niets van depressie. Woede was alles wat ik nog kon voelen, en voelen deed ik het, maar het was uitputtend. Wanneer de kleinste opgave onverklaarbaar overweldigend is, en de wereld een en al oppervlakkig, afstotend en vlak, dan vormt je zelf een kooi. Met de beste wil van de wereld valt deze niet te smelten want het is een biologische realiteit. Vandaar de vette vreetbuien, de hunkeringen. Het zal alleen veranderen als de hersenen mogen consumeren wat ze nodig hebben.

Een ander voorbeeld is dr Robert Young, een veganist die heilig gelooft in de zuur-base-theorie en hier zo fel over is dat er bijna vuur uit zijn ogen schiet:

Hier een uitstekend artikel van de supergoede site beyondveg.org over extreem gedrag van veganisten:

http://www.beyondveg.com/billings-t/claims-cred/claims-cred-1e.shtml

Denk ook aan de vele miltante, haatvolle reacties die vegetarische/veganistische dierenactivisten uiten naar bedrijven die werken met dierproeven of daar dieren voor kweken. Let wel, ik ben daar geenszins een voorstander van, maar de mensen die hiertegen protesteren zijn in regelrechte oorlogsstemming.

Ik denk dat jullie onderschatten hoe funest het kan uitwerken voor je hersenen als je deze de o zo noodzakelijke vetten, eiwitten en cholesterol onthoudt en tot welk extreem gedrag dit kan leiden. Denk ook aan eetstoornissen als anorexia en boulimia nervosa, eveneens een teken van ernstig ondervoede hersenen (overigens ontaardt extreem eetgedrag als raw foodism, veganisme en aanverwante eetpatronen maar al te vaak in eetstoornissen). Denk tevens aan suicidaal en homocidaal gedrag van mensen die antidepressiva slikken, die rommelen met de cholesterolhuishouding van de hersenen.

Mike