Re: WAP'ers gaan het nog moeilijk krijgen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid WAP'ers gaan het nog moeilijk krijgen Re: WAP'ers gaan het nog moeilijk krijgen

#57552

Webmaster
Bijdrager

Klinkt als de onzin die Marianne Thieme verkondigt in haar film Meat the Truth. Nog nooit zoveel onbewezen aannames bij elkaar gezien in 1 film! Het zou lachwekkend zijn, als het niet zo serieus werd genomen.

Opnieuw wordt de wereld opgedeeld in twee kampen: de ‘immorele’ vleeseters die verspilling van natuurlijke hulpbronnen in de hand werken, alleen maar om hun culinaire pleziertjes na te jagen, of de ‘morele’ vegetariers en veganisten die juist goed zijn voor de aarde en haar hulpbronnen. In die valkuil ben ik 19 jaar lang getrapt. Wist ik veel dat je ook een ethische carnivoor kunt zijn, die er eveneens voor kan kiezen om niet mee te doen aan de bio-industrie, waar vegetariers terecht een probleem mee hebben.

Mag ik de planteneters eraan herinneren dat woestijnvorming door 10.000 jaar biologische landbouw is ontstaan? Dat graangewassen monoculturen zijn die de bodem systematisch uitputten, waardoor er uiteindelijk niets meer groeit? Dat schrale bodems d.m.v. dierlijke mest weer vruchtbaar te maken zijn? Dat dierlijke eiwitten en vetten vele malen voedzamer zijn, vanwege de concentratie aan plantenstoffen door het dier en vanwege het gebrek aan suiker, zetmeel en koolhydraten? Dat je daardoor minder gaat eten en meer doorvoed raakt?

Ik heb het vaker gezegd: er is een agenda om ons allemaal tot vegetariers te maken. Hierdoor worden we verziekt, verzwakt en onvruchtbaar. Lees The Vegetarian Myth van Lierre Keith en The Meat Fix van John Nicholson!

Mike