Re: Waar kan ik rundergelatinepoeder in NL kopen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Waar kan ik rundergelatinepoeder in NL kopen? Re: Waar kan ik rundergelatinepoeder in NL kopen?

#54139

Anoniem

Ik heb op WAPF gerelateerde webistes veel gelezen over de vele voordelen van gelatine. Wij maken nu ook onze bouillons op deze manier.

Wij maken de soep dan ook volgens de richtlijnen en zou dus volgens het boek van Sally Fallon minimaal 12 uur moeten koken. Ik heb het ook op de webiste van Sarah The Healthy Home economist bekeken en ook deze goed doorgelezen. http://www.traditional-foods.com/bone-broth/

Onze bouillons krijgen nu dan ook in de koelkast zo`n jelly uiterlijk, zoals het moet dus.

Maar nu kwam ik dit artikel tegen van een voedingscoach en die zegt dus weer dat je een bouillon niet meer dan 3 uur moet koken.

http://www.thenutritioncoach.com.au/anti-ageing/get-in-some-gelatin/

Quote:
•When making bone broths (a good source of some of these non-inflammatory amino acids including glycine), it’s important to simmer for no longer than 3 hours or you’ll degrade delicate amino acids, while increasing toxic free-radicals. A shorter simmer will however yield a less jelly-like consistency, so to increase the gelatinous nature of your broth but without damaging the nutrients, leave your broth (with bones in) to cool completely, lid on, on the bench over-night, before straining and refrigerating / freezing for storage.

Heel verwarrend dus. De een zegt dat je het zo lang mogelijk, liefst 24 uur op een heel laag vuurtje moet zetten en de ander zegt niet langer dan 3 uur.