Re: Vragen over vetoplosbare vitamines

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vragen over vetoplosbare vitamines Re: Vragen over vetoplosbare vitamines

#46518

simone
Bijdrager

Is het niet eerder dat je door geïsoleerde en geconcentreerde producten eerder een overdosis krijgt dan door als je het als geheel eet?

Ik kom van een streek waar men ontzettend veel verse vis uit de zee eet ok icm heel veel roomboter, ossestaart, orgaanvlees enz.

Het wordt wel steeds minder daar maar kan je ipv levertraan niet beter orgaanvlees eten?Kan me bijna niet voorstellen dat je daar makkelijk mee kunt overdoseren.

Daar zit bijna alles in: B1, B2, B6, folium zuur, B12 en de mineralen fosfor, ijzer, koper, magnesium en iodine. Tevens ook nog de vetoplosbare vitamines a, d, e en k2.

Er zijn athleten die lever eten voor hun uithoudingsvermogen en energie.In lever zitten veel stikstof bevattende elementen die de bouwstenen voor ons DNA en RNA zijn.

Hart zit een hoge concentratie proteïne in en is tevens een geconcentreerde bron van het co-enzym Q10. Deze zijn als basis nodig voor het functioneren van de cellen en ook het hart ritme.In hart zit ook selenium en zink en essentieële aminozuren voor de bouw van spieren.Het bevat ook twee keer zo veel callogeen en elastine als gewoon vlees.

Het bevat ook een hoge dosis omega-6 arachide zuur en ja ook een hoge dosis omega-3 vetzuren met name EPA en DHA.

Nu ben ik benieuwd of je niet beter orgaanvlees kunt eten en of je dit dan ook kan overdoseren? Ik zat er aan te denken dat je toch wel één á twee keer per week orgaanvlees moet eten.