Re: vraag over vet eten / vette ontlasting

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid vraag over vet eten / vette ontlasting Re: vraag over vet eten / vette ontlasting

#23603

Webmaster
Bijdrager

Dorien,

Die weegschaal moet je tijdelijk even vergeten. Je bent bouwstoffen tot je aan het nemen, waardoor je meer MAGERE lichaamsmassa aanmaakt, nl. spieren en botten. Merk je niet nu al dat je steviger van bouw aan het worden bent, niet noodzakelijk dikker maar STEVIGER? Spieren en botten vertalen zich in gewicht en dus geeft de weegschaal een valse tussenstand. Let op de manier waarop je kleren gaan zitten, daaraan zul je merken dat er een verschuiving plaatsvindt in de verdeling tussen vet en spieren. Ondanks de gewichtstoename die de weegschaal aangeeft kunnen je kleren wel degelijk losser gaan zitten, een teken dat je meer MAGERE lichaamsmassa aan het aanmaken bent.

Vetten en eiwitten zijn bouwstoffen en ze verhinderen dat je een spier- of botziekte gaat krijgen en dat is toch wat je wil? Hiervoor moet je lichaam gaan bijbouwen, een noodzakelijke fase van je helingsproces. Vetten leveren vetzuren, eiwitten leveren aminozuren. Overigens ook een duidelijk bewijs dat zuren bouwstoffen zijn (wat te denken van desoxyribonucleïnezuur (DNA) en ribonucleïnezuur (RNA)?). Heb je ooit gehoord van essentiele koolhydraten? Ik niet. Met al die koolhydraten heb je geen bouwstoffen gehad en het lichaam is de schade nu aan het repareren.

Mike