Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35739

Anoniem

Ik heb al een tijdje niet meer gereageerd hier (hoewel ik wel gewoon meelees), en ik vond het wel eens tijd voor een update!

Ten eerste twee hele fijne veranderingen:

 • We hebben sinds een maandje een klein biologisch groentepakket dat we elke week krijgen. Eindelijk heb ik mijn ouders zover gekregen! 🙂 We eten ook nog vaak gangbare groenten, maar in elk geval vaker biologisch dan eerst.
 • Laatst heb ik het boekje ‘Wat zit er in uw eten?’ gekocht. Mijn vader is het gaan lezen, en hij was wel geïnteresseerd. Ik betrapte hem er later op dat hij de ingrediëntenlijst aan het bekijken was van een aantal producten die hij vaak eet ;). Hij luistert nu ook oprecht naar me als ik wat over eten vertel. Dit gaat dus steeds beter.

Over mijn eetpatroon:

 • Brood eet ik zelden nog. Hoogstens af en toe een sneetje biologisch speltzuurdesembrood (zelfgebakken). Qua granen eet ik eigenlijk alleen nog rijst.
 • Groenten eet ik volop. Nog altijd niet alleen biologisch, zoals ik al zei, maar door dat groentepakket wel stukken meer.
 • Ik eet nu heel veel biologische zuivel. Yoghurt, kaas, crème fraîche, noem maar op. Wel nog altijd gepasteuriseerd, helaas. Ik heb rondgevraagd en gezocht op internet, maar ik heb alleen adresjes gevonden die zo’n 30 km rijden zijn, en mijn ouders staan niet te springen om mij zo ver te brengen… en aangezien ik natuurlijk nog geen auto kan en mag rijden, ben ik van hen afhankelijk. Maar wie weet of ze in de zomervakantie willen. Dan hebben ze namelijk ook veel meer tijd (ze hebben het meestal erg druk).
 • Ik eet best wat biologische eieren. Ongeveer 4 à 5 keer per week eet ik een omelet of roerei.
 • Ik eet ongeveer 2x per week biologisch vlees (rund/varken/kip) en 1x per week vis (kabeljauw).
 • Al het vlees en de vis bak ik in kokosolie. Bovendien snoep ik zo tussendoor ook nog best vaak uit de kokosoliepot, jummie!
 • Als drinken neem ik alleen water en thee (witte thee, groene thee of brandnetelthee).

En tot slot over mijn klachten:

 • Mijn eczeem is stukken minder dan toen ik hier voor het eerst een bericht plaatste. Ik heb nu alleen nog een beetje eczeem op mijn armen, mijn buik en mijn hals. En sinds deze week een beetje rondom mijn mond, maar ik denk dat dat komt door de stress rondom de toetsweek (die heb ik nu) en de slechte slaap die daarmee gepaard gaat.
 • Mijn eetbuien zijn verdwenen sinds ik de hoeveelheid brood geminimaliseerd heb. Daar ben ik heel blij mee! 😀

Dat was het dan weer! Zoals ik al zei, heb ik nu eigenlijk toetsweek, maar ik hoef nog maar 2 dagen. Daarna hoef ik alleen nog maar mijn boeken in te leveren e.d., en ben ik gewoon al vrij! Heerlijk, ik kijk er erg naar uit :).