Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35720

Anoniem
Quote:
Je kunt ook bij je ouders aangeven: “Ik wil graag eens met jullie over iets praten, kunnen we binnenkort eens tijd voor elkaar maken anders blijf ik er maar mee rond lopen en dat vind ik niet fijn.” Misschien kun je dan gewoon een tijd prikken dat je even ongestoord wat dieper op dingen kunt ingaan zonder dat ze afgeleid worden door hun bezigheden. Verder kun je ook onder een gesprek of discussie aangeven: “Goed, ik heb jullie nu gehoord en begrepen, maar ik wil er op mijn gemak eens over nadenken en op navoelen. Dan kom er later nog op terug.” Dit kan je andersom ook voorstellen in de trant van: “Nou weet je, ik heb voor mijn gevoel mijn standpunt wel duidelijk gemaakt. Neem anders even wat tijd om er zelf eens over na te denken. Dan hoor ik graag nog wel wat jullie er van vinden.” Het is vaak ook een proces om veranderingen door te maken. Op zo’n manier kan je daar ruimte aan geven.

Ja, ik denk dat ik dat het beste kan doen. En ik moet ook een beetje geduld hebben voordat ze echt doorhebben wat ik wel en niet wil eten.

Ik heb ze nu een paar keer al verteld dat ik geen margarine meer wil eten, maar dat dringt nog niet altijd even goed tot hun door. Nu staat er bijvoorbeeld biologisch vlees op het vuur. Heel goed, maar helaas wordt het in margarine gebakken. Dit had ik niet door, anders had ik er wel iets van gezegd. Nu twijfel ik wel een beetje. Zal ik er wel of niet van eten? Aan de ene kant wil ik het gewoon écht niet, maar aan de andere kant is het wel weer biologisch vlees en ze hebben extra moeite gedaan door dat te kopen. Dan is het ook zo stom om vervolgens er niets van te eten, dan voel ik me een beetje schuldig.

Quote:
Ongeveer 3 op de 10.000 eieren zijn besmet met salmonella. Het komt dus maar heel weinig voor in Nederland, toch kun je er flinke maag-darmklachten van krijgen.

En daarnaast kan ik vertellen dat ik al een aantal keren rauwe eieren gehad heb, en tot nu toe leef ik nog, dus…

Quote:
Ik kom ook vaak terug op een hoe het er vroeger aan toe ging.

Ja, toen was het op het gebied van voeding zoveel beter.

Quote:
Fantastisch dat je je eigen brood bent gaan bakken. Misschien kun je je ouders wel omkopen met oorspronkelijke voeding, haha…

Wie weet! Het brood wat ik gebakken had, was gisteravond klaar. Het is nu alweer op! Ze vonden het erg lekker, en ik ook :).

Quote:
Ik hoop dat je broodje gelukt is, zou erg knap zijn, meteen de eerste keer.

De korst is iets aan de harde kant geworden, maar verder is het helemaal goed gegaan! 😀

Quote:
En als het voorlichtingsburo het zo goed zou weten en de medische wetenschap dan waren er niet zoveel zieke mensen en zoveel mensen met obesitas.

Ja, inderdaad.

Nog even over mijn eczeem gesproken. Ik merk, dat als ik iets waar veel suikers in zitten eet (fruit) of gistbrood (datgene wat ik zelf had gebakken), mijn eczeem verergert. Ik weet niet of het echt iets is, maar toch.