Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35718

autumn
Bijdrager

Ja wat ontstaat er hier een prachtig uitwisselingsproces. Ik zou er bijna jaloers op worden dat ik op mijn 15e leeftijd nog geen internet en WAPF-forum had… 😉

Quote:
Ik heb wel eens een discussie proberen te voeren met mijn ouders over dit onderwerp, maar het is moeilijk om een goed moment uit te kiezen.

Je kunt ook bij je ouders aangeven: “Ik wil graag eens met jullie over iets praten, kunnen we binnenkort eens tijd voor elkaar maken anders blijf ik er maar mee rond lopen en dat vind ik niet fijn.” Misschien kun je dan gewoon een tijd prikken dat je even ongestoord wat dieper op dingen kunt ingaan zonder dat ze afgeleid worden door hun bezigheden. Verder kun je ook onder een gesprek of discussie aangeven: “Goed, ik heb jullie nu gehoord en begrepen, maar ik wil er op mijn gemak eens over nadenken en op navoelen. Dan kom er later nog op terug.” Dit kan je andersom ook voorstellen in de trant van: “Nou weet je, ik heb voor mijn gevoel mijn standpunt wel duidelijk gemaakt. Neem anders even wat tijd om er zelf eens over na te denken. Dan hoor ik graag nog wel wat jullie er van vinden.” Het is vaak ook een proces om veranderingen door te maken. Op zo’n manier kan je daar ruimte aan geven.

Quote:
Ik doe ook echt niet zo veel stiekem hoor. Tot nu toe alleen dat rauwe ei. Ik ben alleen bang voor hun reactie. Ze zijn bezorgd om mij en als ik vertel dat rauwe eieren gezond zijn ben ik bang dat ze het direct verbieden.

Op de site van het Voedingscentrum nota bene staat dat salmonella weinig voorkomt:

Ongeveer 3 op de 10.000 eieren zijn besmet met salmonella. Het komt dus maar heel weinig voor in Nederland, toch kun je er flinke maag-darmklachten van krijgen.

En dit betreft wellicht de reguliere sector. Ze waarschuwen ook voor cholesterol en het rauw gebruik van eieren, dus misschien is het niet verstandig om meteen met die website op de proppen te komen. Maar het lijkt me wel goed dat je er blijk van geeft dat je wel onderzoek hebt gedaan en niet zo maar lukraak aan het experimenteren bent, want dat zou wel eens iets kunnen zijn waarvoor ze vrezen.

Ik kom ook vaak terug op een hoe het er vroeger aan toe ging. Op mijn werk zijn sommige collega’s ook zo bang gemaakt voor bacteriën. De GGD verplicht ons om melk weg te gooien die langer dan 30 minuten buiten de koelkast heeft gestaan. Dan zeg ik: “Vroeger werd melk gewoon aan de voordeur gezet als de melkboer langs kwam en er niemand thuis was. Denk je echt dat ze daar een koelkast hadden staan?” Ik lap die onzinregels dus ook gewoon aan mijn laars, behalve wanneer we een inspectie krijgen.

Fantastisch dat je je eigen brood bent gaan bakken. Misschien kun je je ouders wel omkopen met oorspronkelijke voeding, haha… 🙂