Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35717

Anoniem
Quote:
Ouders doen de meeste dingen uit bezorgdheid hoor, ik kan het weten zowel dochter als moeder van 5.

En ja, soms moet je ruzie maken.

Ja… ik denk dat ik in kleine stapjes, voorzichtig aan, hen meer probeer te vertellen over hoe ik zou willen eten en hen wil betrekken in mijn keuzes.

Ik ben vandaag begonnen met het zelf bakken van brood. Dat vonden ze best een leuk idee en als het een succes is willen zij ook mee eten :). Ook heb ik verteld over dat ik wel eens rauwe melk zou willen drinken, en gezegd dat er in de buurt een biologische boerderij met boerderijwinkel is waar ik best heen zou willen gaan.

Dat vonden ze prima. Mijn moeder zei dat ze op zich best eens met me naar die boerderij wilde, maar dat we dat echt niet elke week of zo konden doen. We moeten er immers met de auto heen en daar hebben ze niet altijd tijd voor of zin in. Maar ik vind het al een hele stap dat ze er in elk geval heen willen!

Over dat keltisch zeezout gesproken: Ik heb nu dat roze Himalayazout in huis en heb dat ook in het deeg van het brood gedaan. Ik heb nog niet gevraagd of ik Keltisch zeezout mocht bestellen, maar ik mocht in elk geval dit al. Ik vertelde dat ik niet het zout wilde gebruiken wat we in huis hadden, omdat er jodium in zat en omdat dat veel te bewerkt was. Ze vonden dat ik wel een beetje overdreef, maar stemden in.

Quote:
Weet je, voor ouders zou het veel gemakkelijker zij als hun kinderen gewoon alles doen wat zij zeggen, en alle regels volgen. Maar dat maakt het ook wel erg saai.

En als je je mening geeft, en geen meeloper bent wat jij duidelijk niet bent), maak je niet altijd vrienden. Je omgeving vindt dit vaak maar lastig, want dan moeten ze zelf gaan nadenken.

Ja, haha. Ik heb al wel eens ruzie met ze gehad over mijn eetpatroon.

Quote:
Het is natuurlijk te gek voor woorden dat jij je in allerlei bochten moet wringen omdat je gezond wilt eten….maar je ouders zijn jarenlang geindoctrineerd, joris driepinter/margarines: goed voor hart en bloedvaten/zoveel mogelijk onveradigd, dat is erin gestampt. Dat krijg je er niet 1 2 3 weer uit.

Tel daarbij op de adoratie voor de witte jassen, en daar komt hun dochter en die weet het dus beter…aj, dat doet zeer en is even wennen.

Dat is waar. En ik denk ook niet dat ze mij volledig zullen volgen in mijn voedingspatroon. Maar dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Het idee van biologisch eten staat hen op zich wel aan, maar ze doen er verder (nog) niet echt iets mee. Ik ben al blij dat ze ons brood en gebak bij de bakker halen in plaats van bij de supermarkt. Oké, daar zitten dan waarschijnlijk nog wel transvetten e.d. in, maar je steunt dan de bakker (liever dan de super steunen) en het is lekkerder en toch wel beter.

Ik hoop alleen dat ze wel de waarheid onder ogen durven zien, want aangezien mijn moeder in haar studie ook het een en ander over voeding geleerd heeft (wat dus allemaal die informatie van het Voedingscentrum is) gelooft ze daar heilig in en zegt ze wel eens dat zij ervoor geleerd heeft en het dus beter weet…

@claireelis: Dankjewel! 🙂

@vrysuyver, fatsnotbad en Nuwilikvet: Mooi geschreven! Dit laat me weer eens goed beseffen dat ik mijn kennis op een positieve manier moet brengen en vanuit passie moet handelen. Verder weet ik niet zo goed wat ik hierop moet reageren, want het klopt gewoon en zo hoort het ook.

En nu ga ik snel van mijn laptop af, want mijn brooddeeg is bijna klaar met rijzen en het moet zo de oven in!