Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35714

Anoniem

Iedereen heeft een geweten. Ook ouders. Maar als je niets weet, hoef je je ook niet te verantwoorden aan jezelf, aan je geweten.

Zodra je weet dat een ander gelijk heeft, bijvoorbeeld wat voeding betreft, dan blijft dat maar knagen aan het geweten. Je weet dat er iets moet veranderen, want je weet wat de gevolgen zijn als je het niet doet. Je weet het, en je kunt er niet meer onder uit. Heel veel mensen hebben namelijk liever een rein geweten en zijn het liefst eerlijk. Ook, of juist, tegenover zichzelf.

Het te horen krijgen dat je iets moet veranderen, kan zo’n blokkade opwerpen dat je het wilt gaan vermijden. Je kop in het zand steken dus. Dan ‘bestaat’ de waarheid ineens niet meer, omdat het niet meer binnen komt. De waarheid trekt namelijk iedereen uit zijn comfortzone. Maar de waarheid is niet makkelijk, daar is het ook niet voor. De waarheid is er om te overwinnen, datgene wat diep in ons onszelf kapot maakt. Angst en twijfel. De waarheid zet je echt vrij, maar er zijn maar zo weinig mensen die daarvoor kiezen. Want het gaat om het grote onbekende: “wat komt er na de stap die ik nu neem?”.

Daarom is het belangrijk dat je positieve kanten van ‘verandering’ laat zien. Enthousiasme, plezier, vrolijkheid, energie, liefde en passie. Daar wordt men naartoe getrokken. Een onderhuidse jaloezie waardoor men dat ook gaat willen. Dan wordt het ook niet meer zo ‘eng’ of ‘lastig’. Bij verandering moet de ‘winst’ voor ogen zijn, ze moeten het kunnen ruiken, proeven en voelen waardoor men gemotiveerd raakt om los te laten wat men heeft, en er voor te gaan om te bereiken wat men nog niet heeft.

Lichte irritatie is niet erg, want die komt eigenlijk uit hun eigen geweten. Die weet dat er geen uitweg meer is en dat verandering het enige is, om toe te geven dat het een betere weg is. Is dat niet grappig? Als iemand zich afzichtelijk kleedt, nare muziek draait en heel slecht eet, dan nodigt dat niet uit tot verandering. Omdat het niet klopt. Pas als het klopt, dan gaat het irriteren en wil men het niet weten.

Dus… als men zich het gaat aantrekken (naar zich toehalen letterlijk) over jouw manier van leven, dan weet je dat je op de goede weg zit. Want ze willen niet dat jij laat zien hoe het beter kan. Iets waar ze zelf de kracht en de wil niet voor hebben.

Groeten en welkom op dit forum Midori

Aschwin