Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35712

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Ouders doen de meeste dingen uit bezorgdheid hoor, ik kan het weten 😛 zowel dochter als moeder van 5.

En ja, soms moet je ruzie maken. Ik heb geweldige ruzies gehad met mijn dochter hoor, zij heeft zelfs uit boosheid/frustratie haar slaapkamerdeur zo hard dichtgegooid dat het raam erboven eruit vloog. En de deur een keer in elkaar getrapt.

Ik kan erg goed met mijn dochter, zij is nu 23, en ik kan alles tegen haar zeggen en zij ook tegen mij. Wij zijn het lang niet altijd met elkaar eens.

Maar zij heeft geleerd dat dit niet uitmaakt, ruzies (ook erge) ook niet, ik blijf toch wel van haar houden, en zij van mij.

Dit leer je niet door je mening niet te zeggen, of dingen stiekem te doen ( al is het maar het eten van eeen rauw eitje).

En als zout volgens hen zout is, dan maakt het toch ook niet uit dat het keltisch zout is?

Overigens wil ik je niet aan zetten tot ruzie hoor, of onenigheid met je ouders. Maar je mond houden voor de lieve vrede levert stress op, voor jou.

Weet je, voor ouders zou het veel gemakkelijker zij als hun kinderen gewoon alles doen wat zij zeggen, en alle regels volgen. Maar dat maakt het ook wel erg saai.

En als je je mening geeft, en geen meeloper bent wat jij duidelijk niet bent), maak je niet altijd vrienden. Je omgeving vindt dit vaak maar lastig, want dan moeten ze zelf gaan nadenken.

Laat ze maar nadenken, maak ze maar wakker. Zo is het vroeger ook gegaan met kinderen die niet meer naar de kerk wilden, of openlijk homo durfden te zijn.

Die hebben ook heel wat moeten overwinnen.

Het is natuurlijk te gek voor woorden dat jij je in allerlei bochten moet wringen omdat je gezond wilt eten….maar je ouders zijn jarenlang geindoctrineerd, joris driepinter/margarines: goed voor hart en bloedvaten/zoveel mogelijk onveradigd, dat is erin gestampt. Dat krijg je er niet 1 2 3 weer uit.

Tel daarbij op de adoratie voor de witte jassen, en daar komt hun dochter en die weet het dus beter…aj, dat doet zeer en is even wennen.