Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35711

Anoniem
Quote:
Neem wel de biologische eieren als je ze rauw eet, en vraag, heel voorzichtig, of je niet het keltisch zeezout mag bestellen.

Ja, mijn ouders kopen enkel nog biologische eieren omdat ik duidelijk heb gemaakt dat ik alleen die nog eet. En het is een beetje onhandig om dan beide te kopen.

Ik kan het vragen… al weet ik niet zo goed hoe ik dat moet vragen in dit geval. Want zout, dat is zoiets wat in hun mening gewoon zout is en niet anders (zeg maar, van dat er geen verschil is en dat dat volksverlakkerij is. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat denken zij wel.)

Quote:
Midori, durf je te discussieren met je ouders? Ga de discussie aan, niet schreeuwend, maar wel met een eigen mening.

Ik heb wel eens een discussie proberen te voeren met mijn ouders over dit onderwerp, maar het is moeilijk om een goed moment uit te kiezen. Vaak, als we bezig zijn, kappen ze het af of beginnen ze ergens anders over of worden ze boos.

Ook vind ik het gewoon moeilijk. Over de mail durf ik sowieso wel meer. Ik heb ze al dat artikel over biologisch eten gestuurd van Dennis. Ik wil het dus eerder via die weg doen, ik weet het niet.

Quote:
Dingen stiekem doen lost helemaal niets op, je danst alletwee een beetje om elkaar heen, alle pubers maken zich los van hun ouders. Dat gaat nog al eens met ruzie/conflicten gepaard. Maar het is een natuurlijk proces.

Dat je vor jezelf en je mening opkomt wil nog niet zeggen dat je het dan voor de toekomst verbruid, de kans is groter dat je juist een betere band gaat krijgen, op den duur, met je ouders.

Ik doe ook echt niet zo veel stiekem hoor. Tot nu toe alleen dat rauwe ei. Ik ben alleen bang voor hun reactie. Ze zijn bezorgd om mij en als ik vertel dat rauwe eieren gezond zijn ben ik bang dat ze het direct verbieden.