Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35697

autumn
Bijdrager

@ Midori

Quote:
‘Waarom? Jij kan het wel hebben, hoor.’

Ik ben ook slank gebouwd en krijg dit ook niet zelden te horen. Dit getuigt er weer van hoeveel invloed de diëtistenmentaliteit op ons heeft uitgeoefend via de media en de modewereld. Men denkt: te dik is ongezond. Alles waarvan men denkt dat het dikmakend is (vanwege een hoge calorisch waarde) wordt ongezond genoemd, ook de gezonde vetten. Ben je dun, dan kan je dus alles eten wat je lekker vindt, want je bent immers toch niet te dik, dus nog gezond. Tegelijkertijd worden we doodgeslagen met reclames van geraffineerde snacks en suikerproducten die dikmakend zijn. Er wordt dus voortdurend vanuit 2 krachten aan ons getrokken: de genotzucht en suikertroep enerzijds en het overdreven slanke schoonheidsideaal anderzijds. Hoe hou je een volk bezig? Als je je vol stopt met zoetigheid mag je je schuldig voelen omdat je er dik van wordt, maar als je op je gezondheid let en niet te veel wilt snoepen doe je jezelf te kort omdat je je geen genot zou gunnen. Het is dan nooit goed. Nee, we worden echt niet gemanipuleerd hoor…

Quote:
‘Ik zou liever geen dingen meer willen eten die in margarine gebakken zijn, want margarine bevat stoffen die ik liever niet binnen wil krijgen.’

Ik weet niet hoever je hier al in bent, maar zorg in ieder geval dat je ook goed weet en kunt vertellen wat er mis is met margarine. Ik zal je ook wat info over vetten mailen. Bedenk je wel: als jij de eerste of enige bent die iets slechts over margarine vertelt, terwijl ze in vele jaren tijd al 50x keer gehoord en gelezen hebben dat plantaardige vetten juist goed zijn, dan hebben ze misschien toch wat meer bronnen en wat meer tijd nodig. Ze krijgen immers ook te verwerken dat ze misschien al 10-tallen jaren in ongezond vet bakken en hun eigen kinderen ongezonde vetten voeren. Probeer ze vooral niets te verwijten, want er bestaat ook al een kans dat ze zichzelf gaan veroordelen als ze je boodschap werkelijk serieus gaan nemen. Maar onwetendheid kan je natuurlijk niemand kwalijk nemen. En ze zullen misschien ook vragen: ja maar op iedere verpakking staat toch: bevat onverzadigde vetzuren, goed voor hart- en bloedvaten. Plantaardige olie klinkt bij veel mensen als ‘goed’, terwijl dit ALTIJD geraffineerde dus ongezonde olie betreft.

Quote:
Ze zijn natuurlijk zoals ze zijn en geloven wat ze geloven.

Ja en ze hebben ook het recht op hun eigen waarheid. Maar fijn dat ze jou ook wel enige ruimte gunnen om een eigen visie te vormen. Dat is misschien wel iets om waardering over uit te spreken.

Wel goed dat je eieren eet. Niks zo gemakkelijk als een pannetje eitjes koken om ieder dag een ei mee naar school te nemen. Een lekker, voedzaam, vullend en supergezond tussendoortje! Ik neem ook wel eens gewoon een koud stukje gebakken vlees mee naar mijn werk, of een avocado, noten, een rauwe haring of een blikje haring/makreel (zonder E621!). Zo kun je ook aan de nodige vetten komen. Maar je kunt je boterham natuurlijk ook heel dik besmeren met roomboter. Ik ken mensen die een kaasschaaf gebruiken om plakken koude roomboter te snijden voor op de boterham.