Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35678

Anoniem

Hoi Dennis! Ik zie dat je nog een reactie geplaatst hebt, maar ik reageer eerst maar eens op die eerste.

Het buitenland trekt mij ook best wel aan. Het is mijn droom om later op wereldreis te gaan en in het buitenland te gaan wonen, maar of ik dat ook echt ga doen… ik weet het niet.

Quote:
Misschien vind je zoiets als de Elf Fantasy Fair ook wel leuk…

Van de Elf Fantasy Fair heb ik zeker al gehoord ja! Ik zou er best eens heen willen, maar het punt is dat ik niemand heb die ook wil gaan en ik niet alleen durf 😳 …

Quote:
Wat betreft brood eten. Heb je wel eens je eigen brood gebakken? Dat is helemaal niet moeilijk en fantastisch om te doen. Ik doe het ook zo nu en dan. Dan maak ik een brood die ik grotendeel invries, aangezien ik zo veel brood niet meer eet. Je kunt dan een zo gezond brood maken als je wilt. Met gistzakjes is het sowieso gemakkelijk en met zuurdesem zal het ook niet zo moeilijk zijn. Ik kan je wel een recept mailen als je wilt.

Ik heb nog nooit zelf brood gemaakt, nee! Ik dacht altijd dat je daar per se een broodbakmachine voor moest hebben, maar dat is dus niet zo?

Met gist of met zuurdesem, dat maakt me niet zo veel uit. Een recept zou fijn zijn, ja! Hmm, ik denk op zich dat ik het e-mailadres waarmee ik hier geregistreerd sta hier wel neer kan zetten… dat e-mailadres gebruik ik gewoon voor al mijn accounts op allerlei sites. Het is strawberrylovex@gmail.com

Quote:
Als je interesse hebt kan ik je wel info/uitleg mailen die je eventueel eens (ooit) aan je ouders kunt laten lezen.

Dat zou erg fijn zijn, ja! Je had op dit forum ook al een artikel over biologisch eten geplaatst, en dat ben ik ook van plan om naar ze te mailen!

Quote:
En probeer enthousiasme te uiten als je over voeding praat. Ik merk zelf dat mensen veel liever luisteren naar een positief verhaal dat vanuit liefde, mededogen en passie wordt gebracht, dan dat je mensen aanvalt op hun hypocriete kortzichtige onwetendheid. Maar zo provocerend klink je ook niet echt.

Oei, ja, het is wel goed dat je dat er even bij zegt. Het is niet dat ik ze gelijk helemaal aanval, maar als we aan het avondeten zijn en mijn ouders nemen een of andere Optimel yoghurt (boordevol zoetstoffen en andere rotzooi), dan kan ik het niet laten om te vertellen dat dat echt heel slecht is enzo. Dat vinden ze nogal irritant ;).. Het is inderdaad slimmer om precies andersom te doen.

Fijn dat jouw ouders je grotendeels gevolgd zijn! Ik ga de mijne niet dwingen, maar ik hoop dat ze wel wat van mijn inzichten gaan overnemen. Dat zal waarschijnlijk best moeilijk worden, maar ik kan het in elk geval proberen.

Quote:
Tot die tijd lekker zo veel mogelijk proberen het op je eigen manier te doen, ZONDER asociaal te worden. Want als ze hekel krijgen aan jouw gezonde gedoe, ben je nog veel verder van huis. Of was dat nou wat je wilde, ver van huis zijn?

Haha ;). Nou, helaas beginnen ze al een beetje moeilijker te doen dan eerst. Ze hebben me al een aantal keer verteld dat ze vinden dat ik een beetje doorschiet. Ik heb daar maar niet echt op gereageerd. Ik ga gewoon door met waar ik mee bezig ben en hoop dat ze een beetje bijtrekken.

Overigens nog iets leuks: één van mijn broertjes (ik heb vier broertjes) heeft goed opgemerkt dat ik mijn eetpatroon compleet omgegooid heb en ziet mij nu een beetje als een voedingsdeskundige, haha. Telkens als hij iets eet vraagt hij aan mij: ‘Is dit gezond?’ en ‘Wat is er gezonder, dit of dat?’. Zo grappig! Hij doet verder niet echt veel met het antwoord dat ik geef, hij eet nog gewoon wat mijn ouders hem geven. Hij is ook nog wel erg jong. Maar ik hoop dat hij, als hij wat ouder is, ook wakker wordt. Ik kan hem in elk geval een beetje daar toe prikkelen :).