Re: Voorstellen Midori

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Midori Re: Voorstellen Midori

#35677

autumn
Bijdrager
Quote:
Ik heb ze al eens verteld over bijvoorbeeld de antibiotica en groeihormonen in bio-industrievlees, maar dat wimpelen ze dan een beetje af. Ze zijn er nogal sceptisch tegenover.

Ja mensen dienen er ook klaar voor te zijn. Al heb je nog zo’n goed onderbouwd verhaal, dan nog kan het zijn dat mensen het gewoon niet binnen (kunnen) laten komen. Veel mensen leven in de comfortzone en willen niet geconfronteerd worden met de waarheid. Want dan gaan ze zich vervelend voelen en moeten ze van zichzelf hun leven gaan veranderen. Dan moeten hun vertrouwde gewoontes veranderd worden en dat voelt onwennig. Vergeet niet dat bijna alle modern-levende mensen verslaafd zijn aan suiker en koolhydraten. Biologische voeding vindt men duur. Nee, kijk eens hoeveel geld ze uitgeven aan alleen al suikerproducten. Het enige wat suiker voedt is de genotzucht.

En wat moeten andere mensen daar wel niet van denken als je opeens anders gaan doen. Er is moed voor nodig om van de norm af te durven wijken, zowel in je denken als in je voelen als in je doen. Het zit niet in de aard van veel mensen om echt je eigen gang te gaan. Hoewel, ik vraag me wel eens af. Zijn de meeste mensen echt kuddedieren of zijn ze juist gevormd/gemanipuleerd tot kuddedieren?

Vaak helpt het als mensen door een grote uiterlijke gebeurtenis in hun gevoel geraakt worden. Menig mens komt tot inkeer als ze vervelend nieuws hebben gehad bij de dokter of in het ziekenhuis of wanneer ze met het overlijden van een dierbare geconfronteerd worden. Dan blijkt opeens in wat voor een illusie veel mensen leven: alsof je altijd maar gewoon kan doen wat je wilt en toch nooit ziek zult worden of dood kunt gaan. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze het zo onwerkelijk vinden als er iemand dood gaat. Dan denk ik bij mezelf: In wat voor een droomwereld leef je dan, als je zoiets basaals als de dood onwerkelijk vindt?