Re: Voorstellen Enjoy

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Enjoy Re: Voorstellen Enjoy

#23517

mappas
Bijdrager

Ik ben niet verbaasd dat hier meerdere mensen met een eet-stoornis verleden zitten Ikke. Dat soort mensen zijn namelijk met name geïnteresseerd in gezonde voeding.

Al is “gezond” natuurlijk een heel breed begrip. Toen ik anorexia had dacht ik dat het heel gezond was om alle vet uit m’n voeding te schrappen, en heel veel light producten te gebruiken 😳

Wat ik aan positiefs heb overgehouden uit m’n anorexia-periode is dat ik niet zomaar alles naar binnen schuif. Over alles wat ik eet denk ik na en eet ik heel bewust. Het moet óf goed zijn voor me, óf ik moet er op dat moment vreselijk van genieten. Dat laatste behoeft uitleg. Ik kan namelijk bewust wat ongezonds eten (chocola, appeltaart, een koekje) maar dan neem ik dat met mate en geniet er intens van. Dat maakt het niet minder ongezond, maar het heeft me ook iets goeds opgeleverd. Natuurlijk doe ik dat niet te vaak, want dan gaan die alarmbellen weer af. Een gezonde voeding kan dus volgens mij best af en toe iets ongezonds bevatten, het gaat om het totale patroon van je voeding. Alles met mate.

Maar misschien ga ik daar anders over denken als ik langer met jullie omga 😉