Re: Voorstellen en vraag over pijnlijke tong

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voorstellen en vraag over pijnlijke tong Re: Voorstellen en vraag over pijnlijke tong

#50134

Anoniem

Dank voor alle info Hilde & Lievergezond, ik ga het allemaal doorlezen.

Nu snap ik dat afbouwen / stoppen met ad een drama is (al eens gehad) maar stoppen is inmiddels geen optie meer en meer opbouwen ook niet (meer bijwerkingen wegen niet op tegen de lichte verbetering). Ik heb geen behoefte aan meer of gevoel van mindere werking. Nu na bijna 1,5 jaar met deze ad is mijn keuze tot meer kwaliteit in leven gemaakt door hier niet meer vanaf te stappen. Daarnaast probeer ik van alles om toch ook nog op een meer natuurlijke manier kwaliteit toe te voegen en dit gaat stapje voor stapje beter. Het heeft alleen zoveel tijd nodig dat daar de moed mij weleens van in de schoenen zinkt ook al vind ik het heel logisch dat het niet zomaar opgelost is.

Ik vind het nogal arrogant van een voedingsdeskundige om na ander voedingspatroon te zeggen dat haar kind genezen is van autisme. Dit kan niet, hoogstens de symptomen verminderen (daar zit wel logica in). Dit is net zo krom als dat mensen denken dat ad de oplossing van problemen is. Nee, het is symptoombestrijding. Zo zit de hele westerse medische wereld in elkaar…

Autisme is een aangeboren hersenafwijking waarbij letterlijk de informatieverwerking anders verwerkt wordt. (Ook prikkelverwerking / zintuiglijke hypergevoeligheid.)

Er komen inmiddels bij autisme onderzoek wel steeds meer informatie boven waaruit blijkt dat fysiek er ook aangeboren zaken anders in elkaar steken dan bij anderen.

Qoute uit Psychologie Magazine april 2012 (autisme dossier van 12 blz) =

“Meerdere onderzoekers constateerden de afgelopen jaren een afwijkend bloedbeeld bij autisten. Zo werden er verhoogde koper-, kwik- en loodniveau’s vastgesteld.

Daarmee lijkt oa milieuvervuiling (voeding, vaccinaties ect)een goede verklaring, ware het niet dat het er alle schijn van heeft dat de metaalstapeling die bij mensen met autisme vaker voorkomt, een gevolg is van hun aandoening en niet de oorzaak. Hun lichaam zit biochemisch gezien kennelijk net iets anders in elkaar en heeft daardoor meer moeite met het uitscheiden van zware metalen.”

Er staan nog meer afwijkende lichamelijke bevindingen bij oa de longen maar ik kan niet alles gaan overtypen en ik zit hier niet om deze discussie te voeren.

Ik laat me al jaren regelmatig testen op diabetisch en allergieën in het algemeen, er komt nooit wat uit. Aan ene kant prettig aan de andere kant blijft het onduidelijk.

Mijn zonne allergie is gelukkig wel minder geworden (hoe vreemd ook), mijn vit B12 vul ik aan met 2 wekelijks injecties (maandelijks is ook na paar jaar te weinig)en mijn vit D + calcium vul ik aan met hoge doseringen via recept. Dit is (net als de ad) geen oplossing maar wel ter voorkoming van nog ergere symptomen / doorbreken neerwaartse spiraal. En van hieruit is het tenslotte ook “makkelijker” opbouwen. “Als het niet gaat zoals het zou moeten, dan moet het maar zoals het wel gaat”, denk ik dan maar. 🙂